Værdien af it-sikkerhedsstyring

Forestil dig, at din organisation ikke havde en finansdirektør af nogen art.

Kendskab til nuværende og fremtidig økonomi ville være stort set nul. Der ville ikke være rapportering eller prioritering af indsats. For at organisationen kunne fungere, ville de fleste medarbejdere have brug for et betalingskort til at betale leverandører og andre indkøb. Der ville ikke være central styring med hvilke penge der blev brugt og til hvad. At skelne mellem ønskelige indkøb, dårlig dømmekraft eller direkte svindel ville være meget arbejdskrævende.

Sådan er din organisation uden omhyggelig it-sikkerhedsstyring.

Hver gang en medarbejder taler i telefon eller åbner en email, tager vedkommende en sikkerhedsbeslutning på vegne af hele organisationen. Det er ikke til lige at sige hvor dyrt det bliver, eller hvilke data der slipper ud.

Det er derfor vigtigt, at sikkerhedsbeslutninger træffes ud fra virksomhedens behov og ikke overlades til den enkelte medarbejder, der hverken har overblik eller kompetencer til den slags beslutninger.

Kan et forkert tryk på en hjemmeside eller i en email give kriminelle adgang til din organisation? Er arbejdsgange optimerede til at være sikre og lette, eller blot lette? Må medarbejdere selv finde på metoder til at samarbejde og dele vigtige oplysninger? Hvad er konsekvenserne hvis it-udstyr stjæles?

Flyt jeres måde at tænke på så I bliver proaktive. Det er langt billigere og sjovere at tage sikkerhedsbeslutninger på forhånd end at skulle rydde op bagefter.

Holst Sikkerhed bistår med den slags beslutninger og efterfølgende håndhævelse via teknik – alt sammen baseret på den internationale sikkerhedsstandard ISO 27001. Kontakt os i dag.